GINOP-2.1.8-17-2017-00683 

Kedvezményezett neve: Twin Cable Kft

Projekt címe: Adaptív technológiai innováció bevezetése a Twin Cable Kft-nél

Támogatás összege: 14 409 388

Támogatás mértéke: 49,999998%

Projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2018.09.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00683

Projekt bemutatása:
Több éve készítünk, fejlesztünk okos házakhoz, egyéb vezérlési feladatokhoz, elektronikákat. Napelem telepítési tapasztalataink alapján tervezzük, hogy napelemes rendszerekhez is fejlesztenénk felügyeleti, monitoringot biztosító elektronikát.

Eddig elkészült elektronikáink fejlesztési szakaszában a próba, illetve prototípusokat egyedi beültetést is biztosító beültető cégekkel gyárttattuk le. Ez időben is lassítja a fejlesztési folyamatokat, valamint megkötés, hogy jelenleg a magyar piacon, prototípus esetén a beültethető legkisebb SMD alkatrész méret 0402.

Az eddigi kész termékeinket (AABoard http://hazveled.hu/sajat/) kis szériás, 60-100 darabos mennyiségben szintén külső beültető cég igénybevételével készíttettük el.

Célunk, hogy a költségek csökkentése mellett a gyorsuló piaci elvárásoknak is meg tudjunk felelni. Ehhez egy kimondottan prototípus és kis sorozatú gyártáshoz alkalmas félautomata beültető gépsort szeretnénk üzembe állítani a hozzá kapcsolódó programozó, ellenőrző mérőállomásokkal, és logisztikai feladatokat biztosító informatikai háttérrel.

A jobb kihasználtság érdekében megjelennénk a piacon prototípus és kis szériás beültetési szolgáltatással, úgy, hogy a gyorsaság mellett vállalni tudjuk a 0201 méretű alkatrészt is tartalmazó áramkörök beültetését, ellenőrzését is, nagymértékű fejlesztői szabadságot, rugalmasságot biztosítva így megrendelőinknek.

A fent bemutatott szolgáltatáshoz szükséges eszközök: Beültető elektronika – Szerver hardver, Egyedi beültető elektronika gyártó berendezés, Egyedi beültetett elektronika ellenőrző és minőség, beültetett elektronika tervező szoftver

GINOP-5.2.4-16-2016-00222 

Kedvezményezett neve: Twin Cable Kft.

Projekt címe: Gyakornoki program a Twin Cable Kft.-nél
Támogatás összege: 14 293 131
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2018.07.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00222

Projekt bemutatása:
A Twin Cable Kft 2008-ban alakult. Fő profilja a megújuló energetikai beruházások kivitelezése valamint villanyszerelés.

A vállalat árbevétele és a foglalkoztatotti létszám 2015 évben jelentősen megnövekedett a környezettudatos felhasználói beruházásoknak köszönhetően. A növekedés várhatóan a következő években sem fog lassulni. A vállalat kiemelt hangsúlyt fordít a munkaerőpótlásra, ezért gyakornoki programot indít. Jelen projekt keretében 3 fő villanyszerelő/telepítő kollégát és 1 fő informatikus/villanyszerelő kollégát alkalmazunk és tanítunk meg a szakma sajátosságaira.

Az informatikus feladatát képezi majd a weboldal minél szélesebb körben ismertté tétele a munkatapasztalat megszerzése mellett valamint szükség esetén a villanyszerelési és telepítési munkákba is besegít. A villanyszerelők új telepítési csapatot alkotnak, így valós környezetben, tényleges ügyfeleknél vehetnek részt a kivitelezési munkákban.

Jelenleg a gyakornok kiválasztása folyamatban van. A projekt keretében iskolarendszerű oktatásban, felnőttoktatás vagy felnőttképzés keretében szerzett, az Országos Képzési Jegyzékben szabályozott szakképesítéssel – kivéve a 62-es OKJ szintkódú szakképesítéseket – rendelkező gyakornokot kívánunk felvenni.

A gyakornokok munkáját két vállalati kapcsolattartó fogja segíteni. Belföldi Péter kapcsolattartó 2008-tól a Twin Cable Kft ügyvezetője, aki 1989- től Elektronikai műszerész végzettséggel 2013-tól Képesített napelemszerelő végzettséggel rendelkezik. Belföldi Enikő egyetemi végzettséggel rendelkezik és 2013-tól a Twin Cable Kft. tagi pozícióját tölti be. A gyakornoki kapcsolattartók mindketten több éves tapasztalattal rendelkeznek, kiválóan alkalmasak ezen pozíció betöltéséhez.

A projekt során a gyakornokok elsajátítják a munkavégzéshez szükséges tapasztalatokat. Folyamatosan külső szerelési munkálatokon fognak részt venni, ahol elsajátíthatják a villanyszerelői munkálatokat továbbá a napelemek, illetve napelemes rendszerek telepítési technikáit.

A gyakornokok bére a régióban versenyképes, ezzel is ösztönözzük őket a helyben maradásra.

A vállalati kapcsolattartóktól rendszeres visszajelzéseket kapnak a munkájukkal kapcsolatban, ezáltal önállóan is tudnak fejlődni. A gyakorlati idő végére önálló ellenőrzés mentes munkavégzésre is képesek lesznek. A megszerzett ismereteket hasznosítva előnyhöz juthatnak az esetleges későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedések során, az állásinterjúk alkalmával magabiztos megjelenést és több mint egy év releváns szakmai tapasztalatot tudnak felmutatni.

Vállalatunk célja, hogy megfelelő teljesítmény esetén, hosszútávon is munkatársak maradjanak a gyakornokok.

A gyakornokok foglalkoztatása érdekében az új eszközök beszerzése lesz releváns, mely az alábbi eszközökből, immateriális javakból fog összeállni:

A gyakornokokból álló telepítőcsapat munkájának ellátásához szükséges, hogy a tetőszerkezetet úgy alakítsák ki, illetve úgy alakítsák át, hogy napelem rendszerek telepítésére alkalmas legyen. Ehhez pedig az alábbi eszközökre lesz szüksége: AEG MFE 1500 Falhoronymaró, koffer, 4m kábel, kitörővéső, fém pótfogantyú, AEG 18V Szett BBH18 Li + BEWS18-125X+BS18C Li402C + táska, AEG 4935418160 SDS-MAX kombikalapács KH 5G, Járólap átjáróval, 2,5×0,75m, Korlátrúd 2,5m, Stabilo univerzális csuklós létra 4×3 fokos, AEG AP 2-200 ELCP ipari porszívó (20L), Stabilo létrafokos sokcélú létra 3×8 fokos lépcsőfunkcióval, Stabilo univerzális csuklós létra 4×4 fokos, AEG 4935BAT185 AEG 18V erőcsomag, Stabilo 10-s sorozat  2,5×0,75m, munkam. 14,4m, Stabilo létrafokos sokcélú létra 3×10 fokos lépcsőfunkcióval, Stabilo kétrészes húzóköteles létra 2×15 fokos.

A raklap emelő 1t és 2t a gyakornokokból álló telepítőcsapat munkájának ellátásához szükséges, a napelemek mozgatásához. Míg a molnárkocsit és az áruszállító kocsit (250kg, 150kg) a munkájuk ellátásához szükséges szerszámok és egyéb anyagok mozgatásához fogják használni.

A gyakornokokból álló telepítőcsapat munkájának ellátásához szükséges munkavédelmi eszköz a hegesztő pajzs, 4 db munkavédelmi csomag, mely tartalmazza a gyakornokok részére a Lola Detroit kertésznadrág és kabát vtsz 6203,  testheveder 3 pontos vtsz 6307, Azurite S3 védőbakancs vtsz 6403, Opus védősisak vtsz 6506 és Adler basic pólót vtsz 6109.

A hegesztő inverter a gyakornokokból álló telepítőcsapat munkájának ellátásához szükséges eszköz, melyet a rendszer előkészítése során adódó feladatok ellátásához fognak használni.

A gyakornokokból álló telepítőcsapat munkájának ellátásához szükséges szerszámok, az alábbiak: Dugókulcs készlet (Beta), Dugókulcs készlet (MAN), Felszerelt szerszámos koffer, Racsnis csillag villáskulcs készlet.

A gyakornokok munkáját segítő informatikai háttér kialakításáról is gondoskodni kell ebből adódóan az alábbi eszközök, immateriális javak kerülnek beszerzésre.