A hÁz legyen Veled!

Napelemtől az intelligens otthonig minden egy helyen.

A hÁz legyen Veled!

Napelemtől az intelligens otthonig minden egy helyen.

Világítás

A Loxone vezérlés esetén, más intelligens vezérlésekkel ellentétben, normál kapcsoló család nyomógombjai használhatóak, így akár egy belépő szintű Legrand Valena vagy a lakberendező által kiválasztott bármely szerelvénycsalád nyomógombjai használhatóak. Valamint annak sincs akadálya, hogy egy KNX/EIB rendszert használó kapcsoló kerüljön beépítésre.

Ma valós lakberendezési igény, hogy egy helyiségben több világítási áramkör is megvalósuljon (mennyezet, falikar, rejtett világítás, RGBW LED szalag).Ez hagyományosan rengeteg kapcsolóval, alternatív váltókapcsolóval, fali dedikált fényerőszabályzóval és stílusromboló LED szalag távirányitókkal működtetjük.

Loxone világításvezérlés esetén ezeket a világítási áramköröket egy világítási blokként kezeljük, minimalizálva ezzel a falon elhelyezett kapcsolók számát, melyekkel felhasználó által személyre szabható világításiképeket kapcsolunk. (Példa: egy gombnyomásra egy vendég számára “érthető” világítási kép kapcsol fel/le, két nyomásra pedig tovább léphetünk a következő világítási képre)

Luxus lakás világítása

 

A világítás összeköthető központi funkciókkal is.

 • Naplemente után (napi szinten tudja a naplemente időpontját):
  A tolókapu nyitására felkapcsol a kert világítás.
 • A garázskapu kinyitásakor felkapcsol a garázs lámpa, zárása után pár perccel lekapcsol a kert és a garázs lámpa.
 • A riasztó kiütése után a nappaliban felkapcsol az érkező személy (riasztó kód alapján) kedvenc világítási képe.
 • Mozi üzemmód esetén a világítás elhalványul, a film szüneltetése vagy befejezése esetén derengő fényt kapcsol.
 • Elalvás előtt az ágy melletti kapcsoló kétszeri nyomása a szoba világításait lekapcsolja, hármoszori nyomása pedig az egész épület világítását lekapcsolja és maradó üzemmódban élesíti a riasztót.

A biztonság-technikai rendszer érzékelőit inaktív állapotban jelenlét érzékelésre használjuk:

 • A közlekedőkben, lépcsőházakban a világítást mozgásérzékelés alapján vezéreljük.
 • Éjszaka a mosdó felé az útvonalat halványan kivilágítja.
 • Egy-két inaktív óra után a világítást lekapcsolja.
 • A riasztót beélesítve az összes világítás lekapcsol.
 • Riasztás esetén az összes világítás villog, felhívva ezzel a szomszédok figyelmét, és sokkolva az illetéktelen behatolót.

Jelenlétszimuláció

A jelenlétszimuláció funkció elindításával nem véletlenszerűen kapcsolgatjuk a világítást, hanem a kiválasztott világítási áramköröknél visszajátsszuk az elmúlt hét eseményeit. Így akár hosszabb távollét esetén is valósághűen “él” az épület.

A kapcsolókat nem kell előre dedikálni, bármikor, akár távolról át tudjuk programozni, hogy melyik hány nyomásra, vagy rövid/hosszú nyomásra mit vezéreljen.

Luxus hangulat

Egyedi fejlesztésű RGB(W) vezérlőnkkel a színek beállításán túl, lehetőség van zenével vezérelni akár az épület összes RGB(W) világítását (fényorgona), feldobva ezzel egy party hangulatát.

Jól hangzik?

Nézz szét a termékeink között!